5 anledningar att välja touchskärm


Visst har du sett kidzen som går fram till TVn, trycker på skärmen och förväntar sig touch-funktionens magi, i mötesteknikens värld är vi redan där sen långt tillbaka. På Qlosr får vi många frågor kring våra touchskärmar så i det här blogginlägget har vi listat fem anledningar varför din verksamhet kanske bör överväga en touchskärm.

1. Precis lika enkelt som en telefon eller en platta
Precis som när du tog upp en platta eller telefon för första gången är touchskärmen lika lätt att förstå, du styr den enkelt med ditt finger alternativt medföljande penna. Du kan ladda ner de applikationer du behöver till skärmen och arbeta direkt på skärmen.

2. Du behöver inte ha med dig datorn 
Touchskärmen går enkelt att utrusta med en PC-modul, vilket innebär att du kan arbeta precis som på din egen dator. Du kan välja om skärmens PC ska vara en öppen enhet som alla kan använda eller om de ska krävas användarnamn med lösenord för att komma in.

Vill du ha med dig din dator eller annan enhet, eller har mötesdeltagare som önskar dela något fungerar det utmärkt att spegla innehållet på touchskärmen. Att arbeta med en Chromebook, läsplatta Smartphone, Mac eller någon annan enhet fungerar exakt lika bra.

3. Kom igång direkt
Touchskärmen går att ha i stand-by-läge hela tiden vilket betyder att du kan fortsätta med ditt arbete där du lämnade det dagen innan med en enkel touch på skärmen. Har du arbetat mycket med projektor tidigare kommer du bli fascinerad över skillnaden där projektorn behöver lång tid för att komma igång och dessutom lång tid för att kyla ned sig. Touchskärmen går dessutom att tidsinställa så den stängs av och sätts på en viss tid varje dag, ett bra tips för att spara på miljön.

4. Välj mellan massa användbara tillbehör

Det finns mängder av tillbehör att välja till touchskärmen för att anpassa den på bästa sätt till din verksamhet. Några exempel som finns att välja mellan är extra ljud utöver skärmens egna ljud, kamera för att få till riktigt bra Teams-möten, produkter för att streama ditt material, moduler för att kunna koppla upp dina enheter trådlöst eller varför inte en autostarter som gör att tekniken sätter igång så fort du kliver in i mötesrummet. Utöver tekniska tillbehör finns det olika typer av stativ, du kan t ex välja att sätta skärmen på väggen eller ha den på ett rullstativ. Rullstativet möjliggör arbete på den plats det passar bäst just för stunden och touchskärmen blir inte låst till ett rum, en mycket populär funktion bland våra skolkunder.

5. Skapa aktiva möten
Med touchskärmen kan du skapa mer aktiva möten eftersom du själv som presenterar kan stå framför skärmen istället för att sitta vid din dator. De digitala verktyg som finns i skärmen gör att du exempelvis enkelt kan rita, markera, spara skärmdumpar och direkt efter mötet e-posta de anteckningar som gjordes under mötet till deltagarna. Se till att du använder touchskärmens funktioner tillsammans med dina mötesdeltagare för att undvika passivitet.

Oavsett om det är touchskärm eller annan teknik som passar din verksamhet hjälper vi dig gärna. Kontakta oss för ett samtal där vi kan prata om hur det ser ut hos er idag och hur ni skulle önska att det fungerade, så kommer vi med lösningen.