Personporträtt – Christian Berg

Qlosr

Roll och uppdrag på Qlosr:

Jag heter Christian Berg (till höger i bild) och arbetar som Support Specialist på Qlosr. Jag fyller 22 i december.

Om mig:

Min historia börjar i ett hus i Tyresö där jag spenderade majoriteten av mina formativa år. Som barn så hade jag alltid en viss affinitet för teknologi. Min pappa har jobbat med teknik så länge jag kan minnas, så jag tror att mycket av det intresset jag har idag har anammats från honom. Runt tretton års ålder så började jag leka lite med programmering i Python och har varit hobbyprogrammerare ända sedan dess med störst intresse i JavaScript, webbutveckling- och design.

Innan jag började jobba så studerade jag Teknikprogrammet på NTI-Gymnasiet. Ärligt talat hade jag rätt svårt för gymnasiet och tog examen med medelmåttiga betyg, men intresset för teknik fanns givetvis kvar.

Efter gymnasiet så påbörjade jag min arbetskarriär utan stora förväntningar. Ett halvdant gymnasiebetyg och ingen högskoleutbildning – Jag trodde det var kört för mig! Tur som var så lyckades jag landa ett jobb på Teleperformance som supportekniker(mot privatkunder). Jag sökte faktiskt ursprungligen ett jobb som kundtjänstmedarbetare på Klarna, men efter intervjun tyckte de att jag passade in på det tekniska uppdraget.

Här jobbade jag ett bra tag och gick från 1st Line, till ”1.5th Line”, och slutligen till chatten(m.a.o. 3rd Line 😉). Efter ungefär ett och ett halvt år så bestämde jag mig att jag ville ta nästa steg i utvecklingen och lång historia kort så fick jag ett jobberbjudande som Support Technician på Qlosr – och vilken förändring det var!

Mina vardagliga arbetsuppgifter:

Idag involverar roll på Qlosr huvudsakligen att ge hjälp till våra kunder i form av felsökning av avancerade tekniska incidenter som vår Support Technicans(första lina) vid första kontakt inte alltid kan lösa. Förutom det fyller jag även en roll som deltagande resurs i projekt samt andra uppgifter, som till exempel övervakning av kundutrustning såväl som skapande & underhållande av intern dokumentation. Arbetsrollerna är varierade och man stöter alltid på något nytt i vardagen.

På Qlosr har jag fått möjligheten att utvecklas tillsammans med företaget. Vem som helst på detta företag instämmer nog att vi inte alls ser likadana ut som vi gjorde för ett år sedan. Jag har fått möjlighet att delta i utbildningar, och är mycket nöjd med fokus på vår interna kompetensutveckling. Det leder till att vi har mycket begåvade människor med höga nivåer av specialisering, samtidigt som de förstår allting runtomkring. Själv håller jag på att studera nätverk, så att jag kan bli certifierad Cisco-nätverkstekniker.

Något jag håller nära:

Något jag håller väldigt nära är familj och vänner. Jag har det oerhörda privilegiet att få arbeta med folk som jag kan kalla för vänner. Bra vänner och kollegor kan göra även de sämsta arbetsplatserna till de mest minnesvärda tiderna i ens liv. Det spelar ingen roll hur mycket pengar eller titlar du har om det inte finns någon där för att stå bakom dig.

Om du är på bra termer med dina föräldrar – Håll dem nära! Jag vet att mina föräldrar inte alltid haft det lätt under min uppväxt och är fortfarande idag extremt tacksam för allt som de har gjort för mig och de möjligheterna jag fått ta del av idag på grund av det.

Slutord:

Till alla som inte vet vad dom ska göra med sitt liv – Testa IT! Här kommer du långt om du är villig att lära dig.