Privata Affärer publicerar intervju med Jonas Norberg, VD, Qlosr


Bolag Råvarubolag blir IT-bolag, smyckesförsäljare byter inriktning till hattar och mattor, och övervakning av svetsfogar i plastpåsar blir snusbolag. Den gångna veckan har tre bolag genomfört så kallade omvända förvärv. Nyhetsbyrån Direkt har frågat Nordnets sparekonom om varför detta förvarande blivit så populärt.

I korthet: ett onoterat bolag tar över ett noterat bolags marknadsplats efter att det förstnämnda bolaget apporterat in sin verksamhet och som betalning fått en mängd nya aktier i det noterade bolaget. Marknadsplatsen fylls därmed med det onoterade bolagets verksamhet.

Från Jonas Norberg som är vd på IT-tjänsteföretaget Qlosr som om allt går som planerat kommer att ta över Archelons plats på NGM är svaret: tid.

”I vårt fall så handlar det egentligen om att vi är ett relativt litet bolag som har växt ganska snabbt och för oss handlar det om att det ska gå ganska fort och att det ska kosta så lite av vår egen tid som möjligt”, säger han till Direkt och tillägger att kostnadsfrågan har spelat en mindre roll i beslutet.

Läsa hela intervjun på : https://www.privataaffarer.se/sparekonomen-om-alla-omvanda-forvarv/