Eigenbrodt

Eigenbrodt valde molnet för trygghet och fokus

Med drift och backup i säkra händer kan Eigenbrodts IT-personal fokusera på sin egen expertis. “Att ha en och samma leverantör har betytt mycket”, säger Staffan Lönn.

– Det är skönt att slippa fundera över vart vi ska vända oss vid eventuella störningar. Den tryggheten är det absolut viktigaste värdet för oss.

Staffan Lönn är Purchasing & Logistics Manager på industriföretaget Eigenbrodt. Efter att ha driftat en egen IBM Power-maskin sedan 1999 bestämde de sig för några år sen att låta Qlosr sköta hela driften.

– Tidigare kunde det uppstå frågor kring vem man skulle prata med om något inte fungerade som det skulle – om det var hårdvaru- eller mjukvaruleverantören eller någon detaljleverantör vi skulle kontakta. Nu slipper vi det bryderiet.

Stabilitet och tillgänglighet ett måste

Det är viktigt för Eigenbrodt att driften fungerar med hög stabilitet och tillgänglighet. De kör ett stödsystem som optimerar företagets inköp på Power. Samarbetet fungerar bra och problemfritt, tycker Staffan Lönn.

– De gånger vi har kontakt är medarbetarna från Qlosr kunniga, trevliga, snabba och lyhörda.

För Eigenbrodt har det betytt mycket att deras IT-personal kan ägna sig åt kärnverksamheten istället för att drifta och underhålla Power-servrar, och att de idag har en och samma leverantör som tar hand om alla frågor som rör driften och underhållet.

Säkra backuper och restore-tester

Förutom att Eigenbrodt genom sitt avtal med Qlosr får en stabil och trygg drift får de också hjälp med regelbundna, säkra backuper till ett sekundärt datacenter som är skilt från den dagliga produktionsmiljön. Dagligen kontrollerar Qlosrs personal att backuperna sker som de ska enligt avtalat schema. De gör också restore-tester och är redo att hjälpa till med återställning av data om behovet skulle uppstå.


 

Eigenbrodt logo


Fakta Eigenbrodt

Eigenbrodt är en del av Axel Johnson-koncernen och levererar högkvalitativa industrikomponenter, service och kunnande till stora delar av den nordiska tillverkningsindustrin. Företaget grundades redan 1920 och har som ledstjärna att värna om de värdefulla relationer med kunder och partners som har byggts upp genom åren. Eigenbrodt har sina kontor & lager i Upplands Väsby och Åhus.

Har du frågor om drift och backup?

Petter Elfström

Petter Elfström

Major Account Executive

Kontakta oss

Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Södertälje, Skövde, Uddevalla, Vänersborg, Skara, Kristinehamn och Vara.

Åk till toppen