Swedbank Robur

En av Nordens ledande kapital­förvaltare

Systemet som hanterar fonder på Swedbank Robur skickar löpande information till externa parter som Bloomberg, Nasdaq och andra börser. Fungerar inte integrationen får inte alla fondplattformar korrekt information. Det drabbar i slutänden dem som handlar och påverkar värdet på deras fondaffärer. 

Prestandaproblem gjorde det trögjobbat 

– Tidigare hade systemen prestandaproblem som gjorde det trögjobbat för användarna. Det påverkade också informationsöverföringen till externa parter, säger Petter Elfström, Major Account Executive på Qlosr.

Bättre drift och övervakning

Qlosr tog över driften och övervakningen av Swedbank Roburs backoffice-system som hanterar alla deras fonder. Vi ser till att alla som behöver tillgång till systemen får det och att all integration mot externa parter fungerar smidigt så att alla parter kan uppdatera sina plattformar. 

– Sedan vi tog över driften har prestandan förbättrats. Systemet är snabbare och hanterar mycket större volymer data än tidigare, säger Petter Elfström.

Utmaning

  • Prestandaproblem gjorde fondhanteringssystemet trögt.
  • Det påverkade arbetet med fondinformation och att uppdatera börser och handlare med korrekt data.

Lösning

  • Hantering och övervakning av driften av backoffice-systemet.
  • Hantering och övervakning av integrationen med externa parter.

Resultat

Högre prestanda i systemet, snabbare hantering av större datavolymer och smidigare integration med externa parter.

 

Swedbank Robur – logo

 

Fakta Swedbank Robur

Swedbank Robur är Sveriges största och en av Nordens ledande kapitalförvaltare. Swedbank Robur är ett helägt dotterbolag till Swedbank och erbjuder sparande i över 80 fonder med omkring 3,1 miljoner kunder i Sverige och omkring 1,1 miljoner kunder i de baltiska länderna.

Har du frågor om drift och övervakning?

Petter Elfström

Petter Elfström

Major Account Executive

Kontakta oss

Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Södertälje, Skövde, Uddevalla, Vänersborg, Skara, Kristinehamn och Vara.

Åk till toppen