Intervju med Anders som arbetar med kundförvaltning på Qlosr

På temat Arbetsplats berättar vi om några av de personer som på något sätt arbetar med arbetsplatstjänsten på Qlosr. Här kan ni läsa om Anders Sjöholm som dagligen involveras i tjänsten i och med sin kundförvaltande roll. 

Hej Anders, vad arbetar du med på Qlosr?
Hej, jag brukar säga att jag jobbar med kundförvaltning. Mina dagar handlar om att ta hand om våra kunder på allra bästa sätt, vilket innebär att jag kan ha en dag planerad för arbete med avtal och offerter, men den slutar i hantering av något helt annat, och det är ju en del av charmen tänker jag. 

Vad är det som gör att du valt att arbeta med det du gör?
Egentligen så är det nog mitt intresse för människor och relationen till andra människor som ligger till grund för mitt val. Jag började som tekniker en gång i tiden, men bara efter 5-6 år så ”skolade” jag om mig till säljyrket och har stannat där. Att det sen blev IT som är teknikbasen var ett aktivt beslut jag tog någon gång runt 2000-talet, det beslutet är jag mycket nöjd med.

Just nu har vi tema arbetsplats och vi gissar att du i många fall hjälpt våra kunder att välja just den tjänsten, vilka skulle du säga är de största fördelarna att som kund gå med tjänsten arbetsplats från Qlosr?
När jag träffar en IT-chef eller IT-ansvarig hos en kund så inser man snabbt att hantering av klientdatorer inte är vad de primärt önskar syssla med, de vill helst att det bara ska fungera automagiskt på något sätt - och det är ju det vi säljer. Vår tjänst gör det enklare för verksamheterna att göra sitt jobb och fokusera på sin kärnverksamhet. Sen är det naturligtvis så att säkerhetsläget i världen gör att kraven på IT-chefer ökat avsevärt den senaste tiden. Vi avlastar även här med en tryggare lösning än vad de flesta kan hantera själva lokalt.

Sen undrar vi såklart vem Anders är privat och vad du gillar att göra på fritiden?
Jag bor i en lägenhet i Trångsund med min fru Lena, har en dotter, nu 26 år, som flyttat ut. Så fort tiden ges så åker jag gärna ut till vår sommarstuga där jag laddar batterier med lite annat ”kroppsarbete” än det som jag sysslar med på jobbet. Jag har förstått med tiden att det är rätt roligt att såga och klyva ved eller snickra på olika saker vare sig det behövs eller ej. Vill jag riktigt slappna av så ror jag ut och fiskar en stund.

Några gånger i veckan åker jag gärna skidor/rullskidor för att hålla igång kroppen, ibland kan jag använda mitt gymkort (men det var tyvärr länge sedan…). Finns det sen tid över så har jag ett slumrande motorintresse, gamla engelska motorcyklar men även bilar.

Slutligen – vad är det bästa med att arbeta med kundförvaltning på just Qlosr?
Kollegorna och kunderna ger arbetsglädje! Har alltid hävdat att i längden måste man ha roligt på jobbet, det har jag på Qlosr.


Qlosr ❤ Stockholms Stadsmission

24 januari 2024

Vi på Qlosr är stolta över att meddela att vi även detta år har beslutat att stödja Stockholms Stadsmission, en organisation som arbetar för att göra skillnad för människor i utsatta situationer.

Åk till toppen