Blogg

Intervju med IT-säkerhetsexpert Alexander Vithoulkas

På temat säkerhet vill vi såklart att ni ska få veta lite mer om de grymma personer som arbetar med säkerhetsfrågorna på Qlosr.

Intervju med IT-säkerhetsexpert Alexander Vithoulkas

Idag har vi fått äran att ställa några frågor till vår ”säkerhetskollega” Alexander Vithoulkas.

Hej Alexander, vad arbetar du med på Qlosr?
Jag arbetar med IT-säkerhet. Jag ingår i en grupp där vi driver och utvecklar den interna säkerheten för Qlosr och där vi hjälper våra befintliga och nya kunder med deras IT-säkerhet.

Vad har du pluggat för att kunna göra det du gör på Qlosr?
Jag har pluggat till IT-säkerhetstekniker där jag fått grunderna till att kunna göra det jag gör idag.

Spännande med säkerhet, men vem är Alexander som person?
Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt nyfiken person. Jag drivs av att lära mig nya saker för att få känna att jag ständigt utvecklas och detta är exakt vad jag får utav Qlosr. När jag inte är på kontoret sitter jag oftast hemma framför någon sportkanal.

Vad är det som gör att du vill arbeta med just IT-säkerhet?
Enligt mig är IT-säkerhet extremt viktigt, det har det alltid varit och kommer alltid att vara. Vi ser att det allmänna intresset kring IT-säkerhetsfrågor har ökat den senaste tiden, inte minst med tanke på det säkerhetspolitiska läget. Säkerhetsämnet kan vara enkelt men samtidigt väldigt komplext. IT-säkerhet är dynamiskt, det krävs att du håller dig uppdaterad och lär dig något nytt hela tiden, vilket passar mig som person väldigt bra.

Vad är det bästa med IT-säkerhet?
Att du aldrig är fullärd! Tekniken förändras och i takt med detta ställer det nya krav på nya lösningar och kunskap. IT-säkerhet kräver att hela tiden revidera och utveckla förmågor för att kunna hantera säkerhetsutmaningar.

Om du skulle ge något tips på hur en verksamhet kan komma i gång med sitt IT-säkerhetsarbete, vart ska de börja?
Börja någonstans! Fundera inte för mycket, utan ett litet steg kan vara ett steg i rätt riktning. Att börja diskutera IT-säkerhet är en bra början för att få i gång tankar och funderingar över åtgärder. Vänd er till experter i frågan som kan hjälpa er komma i gång och där ni kan ta stöttning i viktiga frågor.

Till sist Alexander, vi har förstått att du brinner för säkerhetsfrågor, men vad är de bästa med att arbeta med dessa frågor på just Qlosr?
Det bästa med Qlosr är arbetskulturen där det finns en tydlig teamkänsla. Vi arbetar och utvecklas tillsammans. Under min tid på Qlosr har jag fått möjligheten att växa som person och utvecklas i min roll. Vi har alla ett gemensamt mål och det är att kunna göra skillnad för våra kunder.


Tack Alexander!


Har du fler funderingar eller frågor gällande IT-säkerhet når du oss via kontakta oss.


Qlosr ❤ Stockholms Stadsmission

24 januari 2024

Vi på Qlosr är stolta över att meddela att vi även detta år har beslutat att stödja Stockholms Stadsmission, en organisation som arbetar för att göra skillnad för människor i utsatta situationer.

Åk till toppen