Intervju med Johan - Chef för Qlosr Konfigurationscenter 

På temat Arbetsplats vill vi såklart berätta om de skickliga personer som jobbar med vår Arbetsplatstjänst på något sätt. Först ut har vi Johan Zwart - chef för Qlosr´s eget KonfigurationsCenter. 

Hej Johan, vad arbetar du med på Qlosr?
Hej! Jag är chef på Qlosr´s KC (KonfigurationsCenter) i Göteborg.
Rollen bjuder på många olika arbetsuppgifter, allt från den dagliga driften av KC, lokal- och personalfrågor, systemutveckling, kundrutiner och samverkan mellan avdelningar, till beslut om placering, färg och form på frakt- och kundspecifika etiketter för utgående leveranser.

Qlosr´s KonfigurationsCenter - vad innebär det?
Hos oss hanterar vi enheter där vi tillför kundunika lösningar som ger ett mervärde för beställaren och slutanvändaren. Beställaren lägger mindre vikt på hur, vad och varför samtidigt som slutanvändaren får en färdig produkt, redo att användas, direkt vid leverans.  

Vi har alltid ett nära samarbete med våra kunder för att snabbt kunna vrida och vända på parametrar och konfigurationer då omständigheterna och yttre påverkan kräver det. 

Vi installerar och reparerar mjuk- och hårdvara samtidigt som vi miljömedvetet kan effektivisera hela kedjan för leverans, bestående av förbättrande emballage, transport, samleverans, mottagande, uppackning, monteringshjälp, returer, osv. 

Vi har även en del där vi skakar liv i våra kunders uttjänta utrustning som vi säljer vidare på begagnatmarknaden, vilket varit en spännande resa då de senaste åren ställt tillgänglighet och inköp för nya produkter på sin spets.

Vad är det som gör att du valt att arbeta med just det du gör?
IT och teknik har alltid varit ett stort intresse. När jag fick möjligheten att börja arbeta här, var svaret enkelt. Det har varit full fart från start, först som inhyrd konsult från 2012, därefter anställd från 2015.

Vad skulle du säga är det största fördelarna att som kund välja Arbetsplats som tjänst från Qlosr?
Från mitt perspektiv och KC’s del i flödet för tjänsten arbetsplats, skulle jag säga att styrkan och fördelarna för våra kunder är vårt engagemang och flexibilitet. Vi är ett starkt team som alltid strävar efter att tackla de utmaningar vi ställs inför på bästa sätt. 

Sen undrar vi såklart vem Johan är som person?
Jag har alltid haft IT, teknik och datorer omkring mig., "vill ha begäret" för det senare är större än rimligheten att skaffa det. Nyfiken på att lära mig och förstå tekniken som finns och hur saker och ting fungerar och kan användas fullt ut. 

Utanför arbetet är det familj med fru, barn och hundar som ger och tar min tid och uppmärksamhet.  
De få gånger kalendern är tom, solen skiner och vindarna blåser rätt, ger jag mig ut i skogen och cyklar eller tar mig till gymmet. 

Vad är det bästa med att arbeta på KonfigurationsCentret på just Qlosr?
Från dag ett, som tekniker, till min nuvarande roll som chef på KC, har inställningen från företaget alltid varit frihet under ansvar. Vilket skapar möjligheter att växa och utvecklas. Ju mer du levererar desto större frihet och fler möjligheter öppnar upp sig. 

I mitt dagliga arbete på KC är vi ett team engagerade kollegor som har högt i tak, vilket gör att även de grå, regniga dagarna, kan övervinnas med ett och annat skratt och leende på läpparna. 

Jag tar mig friheten att här tacka mina kollegor som står ut med mina dåliga ordvitsar och att ni alltid stöttar och backar upp där det behövs, ni är grymma! 

Slutligen, det här vet vi att du kan, ge oss din bästa (sämsta) ordvist?
Det finns så många, svårt att välja…  För stunden lever den här i mitt huvud på repeat, den är lika enkel, som genomarbetad och elegant. 

Whiteboards are remarkable!! 


Hur säker är din arbetsplats?

02 februari 2023

Världen blir oroligare och kraven är höga på att verksamheter ska kunna förse sina medarbetare med säkra arbetsplatser, därför har vi lanserat tjänsten "Säkrare arbetsplats".

Åk till toppen