Intervju med Martin - ansvarig för Qlosr Strategiskt sälj

Träffa vår kollega Martin Öster som i den här intervjun berättar om hur det är att vara ansvarig för vår avdelning Strategiskt sälj och hur han arbetar för att hitta lösningar som gör mest nytta för våra kunder. 

Martin Öster

Hej Martin, vad arbetar du med på Qlosr?

Det berättar jag gärna mer än gärna om. Jag ansvarar för vår avdelning Strategiskt sälj, vi är ett centralt team som stöttar våra lokala kontor och kunder. Det handlar ofta om hur våra centralt paketerade tjänster kan göra nytta för kunden, eller när det är en komplex miljö där vi behöver tillsätta ett team som skapar rätt lösning utifrån situationen.

 

Vad är det som gör att du valt att arbete med just det du gör?

Det är en bra fråga… Tror det är mixen att få träffa kunder i olika branscher, och förstå kundens utmaningar, till att vara insatt i tekniken på en sån nivå att jag kan omvandla kundbehoven till smarta lösningar som hjälper våra kunder att utvecklas. Den mixen gör det ju fantastisk kul på dagarna.

 

Just nu har vi tema nätverk, hur går dialogerna kring nätverk just nu med våra kunder och samarbetspartners?

Det är ju verkligen ett område som berör många och vi ser ju helt klart en trend att många kunder vi träffar vill att vi tar ett helhetsansvar för hela nätverksleveransen. Allt från trådlös uppkoppling på kontoret till en säker uppkoppling mot internet och säkra uppkopplingar mot olika typer av molntjänster. Men framförallt står säkerheten högt upp i diskussionen när vi pratar nätverk. Allt från att verksamheter inte vill få in skadlig kod i nätverket till att de vill skydda sina nätverk och resurser mot intrång utifrån. Vi ser ju också att våra tjänster kring proaktivitet och SOC-tjänster för övervakning är väldigt intressanta.

 

Vad upplever våra kunder är det främsta fördelarna med att köpa nätverk som tjänst från Qlosr?

Det vi får höra från kunderna är att de vill att någon tar ett helhetsansvar för nätverksleveransen, för kunden innebär det att vi övervakar hela kedjan och tar ett ansvar att det fungerar och är säkert. Det bli en enkelhet för kunderna när de har en part att prata med kring förvaltning, utveckling och säkerhet.

 

Sen undrar vi såklart vem Martin är som person och vad du gillar att göra på fritiden?

Förutom att resa, äta god mat, tillbringa tid med familj och vänner och allmänt njuta av livet, så är det skönt att göra något praktiskt på fritiden. Gillar att dra på mig ett par snickarbyxor och helt enkelt gå lös på något projekt. Allt från att bygga en altan, inreda vinden eller som jag gjorde nyss, gjöt nya bordsskivor i betong. Tur att jag har ett garage, där inne finns alla verktyg och maskiner för att göra fritiden till ett nöje!

 

Slutligen – vad är det bästa med att arbete med strategiskt sälj på just Qlosr?

Hmm…bra fråga. Men det är så klart alla roliga case vi jobbar på tillsammans med våra kunder och lokala kontor, det är ju hos kunderna det händer och energin skapas. Men också alla smarta människor jag får jobba med varje dag, utan dem hade det varit tuffare på dagarna…

 

 


Qlosr ❤ Stockholms Stadsmission

24 januari 2024

Vi på Qlosr är stolta över att meddela att vi även detta år har beslutat att stödja Stockholms Stadsmission, en organisation som arbetar för att göra skillnad för människor i utsatta situationer.

Åk till toppen