Molnteknik - Framtiden är här

Molnteknik fortsätter att revolutionera sättet vi gör affärer och hanterar data på. Det finns fem viktiga trender inom molnteknik som vi bör vara uppmärksamma på.

Molnteknik - Framtiden är här

 

 1. Ökad investering i molnsäkerhet och motståndskraft
  Med ökande cybersäkerhetshot och lagstiftning kring datalagring är företag mer motiverade än någonsin att stärka sin cybersäkerhet och bygga motståndskraft mot allt från dataförlust till pandemins inverkan på globala affärer. Vi förväntar oss att se större användning av AI och prediktiv teknologi för att upptäcka hot innan de orsakar problem, och en ökning av managed "security-as-a-service" leverantörer.

 2. Multi-cloud blir alltmer populärt
  Allt fler företag förstår fördelarna med att diversifiera sina tjänster över ett antal molnleverantörer. Multi-cloud-strategin ger förbättrad flexibilitet och säkerhet och hjälper till att skapa redundans som minskar chansen för systemfel eller driftstopp som orsakar kritiskt affärsfel.

 3. AI och ML-drivet moln
  AI och ML tillhandahålls som molntjänster eftersom få företag har resurserna att bygga sin egen AI-infrastruktur. Vi kan förvänta oss att se fortsatt innovation inom detta område från hyperscale molntjänstleverantörer som Amazon, Google och Microsoft.

 4. Low-code och no-code molntjänster
  Dessa verktyg och plattformar blir allt populärare. De låter vem som helst skapa applikationer och använda data för att lösa problem utan att behöva skriva kod. Vi förväntar oss att se en ökning av dessa tjänster via molnet.

 5. Innovation och konsolidering inom molnspel
  Med den fortsatta utrullningen av 5G och andra ultra-snabba nätverkstekniker kommer molnspel framöver göra ett stort intryck.

Molnteknik förändras snabbt och det är viktigt att hålla sig uppdaterad med de senaste trenderna. Genom att vara medveten om och förberedd på dessa trender kan ditt företag vara redo att dra nytta av de många fördelarna med molnteknik.


Qlosr ❤ Stockholms Stadsmission

24 januari 2024

Vi på Qlosr är stolta över att meddela att vi även detta år har beslutat att stödja Stockholms Stadsmission, en organisation som arbetar för att göra skillnad för människor i utsatta situationer.

Åk till toppen