Så väljer du rätt nätverkstjänster för din verksamhet

Ett välfungerande nätverk har för många företag blivit en avgörande del av verksamhetens infrastruktur. Genom nätverk kan ditt företag koppla samman servrar, datorer, telefoner och andra enheter och på så vis optimera er effektivitet och produktivitet. Att identifiera de behov ditt förtag har och välja rätt nätverkstjänster utifrån det är inte en lätt uppgift och det är ofta svårt att veta vart du ska börja. 

Så väljer du rätt nätverkstjänster för din verksamhet

Nätverkstjänster kan omfatta allt från grundläggande IT-support, molntjänster till virtuella privata nätverk och avancerade säkerhetslösningar, vilket gör tjänsten otroligt viktig men samtidigt komplicerad.
Nedan har vi listat några tips som kan vara till hjälp för att välja den nätverkstjänst som matchar ditt företags krav.

 • Börja med att utvärdera den infrastruktur som ni har idag, vad fungerar bra och vad fungerar mindre bra och behöver åtgärdas.
 • Lista de nätverkstjänster som finns och kan hjälpa till att lösa de problem ni upplever idag.
 • Utvärdera nätverkstjänsternas funktioner så de fyller din verksamhets behov, t ex behöver du en molntjänst säkerställ att det finns tillräckligt med lagringsutrymme och skalbarhet för att hantera er data.
 • Tänk på framtida behov och att tjänsten ska kunna anpassas efter det.
 • Säkerställ att nätverkstjänsterna du väljer är kompatibla med de programvaror och infrastruktur som ni har idag.
 • Tänk på användarupplevelsen så tjänsterna är lätta för din personal att använda.

Kritiska faktorer

När du ska välja nätverkstjänster till ditt företag finns det ett antal kritiska faktorer som är viktiga att ta hänsyn till för att säkerställa att du får den lösning som passar verksamhetens behov bäst och hjälper till att uppnå era mål. Här har vi listat några av de viktigaste faktorerna att ha i beaktning:

 1. Tjänsten behöver vara stabil och tillförlitlig. Ett strulande nätverk som ofta ligger nere stör inte bara verksamheten utan kan även bidra till förlust av intäkter.
 2. För att skydda din verksamhetsdata och andra känsliga uppgifter är det viktigt att välja en nätverkstjänst som erbjuder tillräckliga säkerhetsfunktioner, så som brandväggar, antivirus och kryptering.
 3. Välj en tjänst som är skalbar och kan anpassas efter att din verksamhet kanske förändras över tid.
 4. Tänk på att välja en kostnadseffektiv tjänst som matchar er budget.
 5. Slutligen behöver tjänsten erbjuda bra support så ni kan få hjälp om problem skulle uppstå.

Kontakta oss för mer information. 


Qlosr ❤ Stockholms Stadsmission

24 januari 2024

Vi på Qlosr är stolta över att meddela att vi även detta år har beslutat att stödja Stockholms Stadsmission, en organisation som arbetar för att göra skillnad för människor i utsatta situationer.

Åk till toppen